Кројачки салон - радни сто Кројачки салон - радња Кројачки салон - простор за муштерије Напрстак Маказе и шивећа машина

Кројачки Салон Мартиновић скоро цео век са великом преданошћу, квалитетом и стручним радом израђује мушка одела по мери и одабраном кроју. У складу са временом и тренутним модним трендовима, трудимо се да вам наша одела буду удобна за ношење, а у исто време елегантна, квалитетно израђена и препознатљива. У сарадњи са вама креирамо ваш лични и препознатљив стил, ван униформисаних конфекцијских форми.

У Лозници, Кузман Мартиновић после две године учења заната код кројача у Бањи Ковиљачи, после положеног калфенског испита, запошљава се у Кројачкој Задрузи Мода у Лозници. Испит за занатског мајстора полаже пред комисијом у Шапцу 1957 године. Радећи у задрузи, истиче се квалитетом и стиче велики број угледних муштерија који су желели да им искључиво он шије одела. Наравно због обима посла морао ја да ради и кући после радног времена.

Притиснут захтевима клијената и обимом посла, Кузман Мартиновић 1963 напушта Кројачку задругу, касније Конфекцију Мода, отвара сопствену радњу, започиње са шивењем у малој изнајмљеној радњи у центру Лознице, на такозваном Корзоу. Успешним ширењем посла, 1965 године купује локал у кући трговца Катића, где се сада налази Музеј Миће Поповића сликара. Иако је Лозница тада била мали градић, изградњом Вискозе, почиње нагли пораст броја становника, са значајним бројем странаца, који су му омогућили да стекне искуство драгоцено за каснији рад у Београду. По тадашњима законима приватник је могао да запосли највише четири радника и да има четири ученика.

Многи радници и ученици, који су прошли кроз Кројачки салон Мартиновић, отворили су своје радње широм земље, или су отишли на “привремени рад” у Немачку И Француску. Како се посао са шивењем ширио, Лозница је Кузману Мартиновићу постала “тесна” он јануара 1969 одлучује да се пресели са породицом у Београд. Већ од марта исте године, преузима, као пословођа, Машутковићеву радњу и наставља исту делатност под називом Кројачки Салон Мартиновић.

Сарадници: MojKrojac DDhandmade