Кројачки салон - радни сто Кројачки салон - радња Кројачки салон - простор за муштерије Напрстак Маказе и шивећа машина

Кројачки Салон Мартиновић скоро цео век са великом преданошћу, квалитетом и стручним радом израђује мушка одела по мери и одабраном кроју. У складу са временом и тренутним модним трендовима, трудимо се да вам наша одела буду удобна за ношење, а у исто време елегантна, квалитетно израђена и препознатљива. У сарадњи са вама креирамо ваш лични и препознатљив стил, ван униформисаних конфекцијских форми.

Кројачки Салон Мартиновић наставља традицију шивења одела по мери, коју је започео Михајило Машутковић, далеке 1919 године, након полагања мајсторског испита. Недуго после стицања звања мајстора, заједно са Петром Вуковићем, отворио је ортачку радњу у Дечанској 1-3, на месту данашњег Дома Омладине. Тадашња штампа је забележила да су њих двојица у Београд из Париза донели први дворедни смокинг 1924 године.

Завршетком зграде фабриканта чоколаде Шонде, у Косовској број 5, 1928 године, Михајило Машутковић изнајмљује од њега локал и отвара сопствени кројачки салон који непрекидно послује да данасњег времена.

Сарадници: MojKrojac DDhandmade